Ett ord som har varit på många läppar är kryptovaluta det senaste åren. Genom en utveckling på flera 1000 % på många kryptovalutor så har det blivit något alla vill investera i, men man ska vara vaksam på nedgångarna.

Investera smart i kryptovalutor

Att investera i kryptovalutor kan för många kännas väldigt svårt. Detta är dock en missuppfattning. Att investera i kryptovalutor går förhållandevis väldigt snabbt och enkelt. Det finns lite olika vägar att gå men vill du investera i de största kryptovalutorna så har de flesta aktiemäklare en tracker som följer just den valuta du har valt. Vad är då en tracker? Jo, en tracker följer den valda kryptovalutans utveckling så om den går upp så gör även din tracker det. Fördelen med just detta är att du kan köpa det via ett ISK-konto och slipper att betala vinstskatt. Köper du din kryptovaluta genom ett krypto företag så kommer du att beskattas med vinstskatt i Sverige när du säljer din kryptovaluta och går med vinst.

Hur blir utvecklingen för kryptovalutor?

Svaret här är inte så enkelt. Då många kryptovalutor har stigit snabbt de senaste åren och gett en enorm avkastning så har det även kommit en dipp just nu. Det är svårt att sia inför framtiden, men att kryptovalutor har tagit en plats bland investerare är inget att förneka. Genom att erbjuda tjänster som att skicka pengar över hela världen på någon sekund så skapar det en enkelhet som i dagsläget inte kan erbjudas av banker. Kryptovalutorna är enligt många något som vi har behövt under en längre period och äntligen har fått ta del av.