Sommaren i Sverige är kort, dessvärre. De som älskar att träna ute passar under denna tid på att springa, spela tennis och simma i friskt vatten. När mörkret kommer krypande mot slutet av september är det inte lika roligt längre. Då flyttar de mest träningsinbitna in på gym och träningscenter. Vad behöver ett gym och vad behöver det inte?

kettlebellsMen vad brukar ett gym ha för olika maskiner vanligtvis? Förmodligen maskiner som tränar olika delar av kroppen och på olika sätt. Det som man måste tänka på är att ett gym måste innehålla träningsmaskiner för både styra och kondition, med allt från de som tränar överkroppen till de som tränar underkroppen, bålen och multimaskiner som kan göra alla delar. Om en inte hittar ett gym som passar, kan en starta ett eget, med skräddarsydd träningsutrustning & gymutrustning från Casall Professional.

Omtyckt gym stänger i Eskilstuna

I en artikel i Ekuriren går det att läsa om hur ett omtyckt gym i Eskilstuna tvingats stänga. Det är gymmet Curves som riktar sig mot kvinnor och kvinnor endast. Enligt ägaren har det varit en viktig plats framförallt många äldre kvinnor i staden. Men när det inte har gått att hålla gymmet lönsamt på ett tag gick det inte att ha det kvar, utan att stänga har varit det enda alternativet.

En plats för träning och rekreation

En ganska obehaglig nyhet går det i stället att läsa om i en artikel i VN. Där går det att läsa om hur ett gym i Värnamo där det enligt flera källor bedrivs olaglig kameraövervakning i lokalerna, på olika ställen i gymmet. Problemet handlar om att besökare inte vet om det är filmade eller inte, vilket gör att privatpersoner känner obehag. Behovet av integritet väger enligt kameralagen tyngre än behovet av att övervaka. Så att ens få tillstånd till övervakning i ett gym är svårt, det är en plats för rekreation och träning där man som besökare ska kunna känna ro. Om det är så att anläggningen är utsatt för upprepade inbrott eller skadegörelse är det ett annat fall som gör att länsstyrelsen kanske kan göra ett undantag från regeln, med det fordrar att man ansöker om tillstånd att få filma, först.

Den som vill träna mer exklusivt kan läsa om kändisgymmet Barry´s som nu öppnar i Stockholm, här.