Att välja högskoleutbildning och lärosäte bland alla Sveriges möjligheter är svårt. Linköpings universitet är en högskola som bedriver forskning och utbildningar av hög kvalitet, som passar studenter som vill uppleva riktigt studentliv och samtidigt skapa goda karriärmöjligheter inom många olika intresseområden.

Linköpings Universitet är ett etablerat och erkänt universitet med teknologi och utveckling i fokus, då det är högt rankat på topplistor av världens bästa universitet. På universitetet finns några av landets främsta forskare, vilket gör att skolans utbildningar inom teknologi, innovation, medicin, juridik, ekonomi och ingenjörsskap håller en mycket hög kvalitet. Söker du efter en utbildning som ger dig stora möjligheter att få en lysande karriär inom en framtidsbransch, då är Linköpings universitet ett bra alternativ. Många av studenterna har jobb inom sitt utbildningsområde redan innan examen. För universitetet erbjuder utbildningar inom många olika forskningsområden så som pedagogik, ekonomi, it, ingenjörsskap, medicin och samhällsvetenskap.

Ett riktigt studentliv

Något som många presumtiva högskolestudenter söker efter vid val av lärosäte är ett sprudlande studentliv, bestående av kårföreningar, nationer och olika aktiviteter. Linköpings universitet är känt för att ha ett av Sveriges bästa studentliv, likväl en rolig mottagning för nyantagna studenter. Bland annat är det kända gummibåtsracet över Stångån speciellt för Linköping. För att få en god bild av staden, utbildningsmöjligheterna och studentlivet är det en god idé att skugga en student eller att ta en natt på hotell under någon av studentveckorna. I vilket fall så blir det en oförglömlig upplevelse att få ta del av ett av Sveriges bästa studentliv.

En stad med rik historia

För den historieintresserade erbjuder Linköping som stad en uppsjö av historiska lämningar och spår efter tidigare generationers liv i staden. Det innebär att Linköping har otroligt vackra gator och byggnader, likväl många kyrkor ifrån 1200-talet. Det är en stad där kullerstensgator möter höghus och gotiska byggnader bryts av med moderna gatulyktor. Om intresset för historia inte finns, kan tacksamheten trots allt finnas i att Linköping är en fantastiskt vacker stad.

Linköpings universitet erbjuder bland annat:

  • Har några av Sveriges bästa högskoleutbildningar
  • Har ett sprudlande studentliv
  • Vacker stad med historiska byggnader och lämningar