Vad finns det att tänka på vid större konferenser och möten? Bland annat att tekniska tjänster och digitala hjälpmedel kan behövas. Snart är det ett nytt toppmöte mellan två envisa presidenter, vad kommer ske då?

Det finns tekniska hjälpmedel och digitala program som gör det mesta enklare. En sådan tjänst går det att läsa om på Meetit, som erbjuder modern teknik för att digitalisera event och konferenser. Perfekt för stora möten där besök ska checkas in och ordning behövs.

Politiska möten behöver koordination

Ett stort möte, eller konferens om man så vill, sker ofta, inte minst när det kommer till politiker. Både inom länder och mellan olika nationer kring samarbetsfrågor. Två makthavare med stort M är den amerikanska presidenten Donald Trump och Kim Jong Un, nu har detaljerna klarnat för deras andra möte med varandra. Där kan man prata om att det krävs digitala hjälpmedel och koordination i flera led för att det ska bli säkert och överhuvudtaget bli av.

I Dagens Nyheter går det att läsa om hur tid och plats nu är bestämt, när det kommer till mötet mellan de två sittande presidenterna. Från USA:s håll tror och hoppas man att Nordkoreas president Kim är fast besluten att avveckla landets olika anläggningar för anrikning av uran, som används för att framställa kärnvapen. I Svenska Yle skrivs det samtidigt att det nya toppmötet mellan ländernas ledare högst sannolikt kommer att hållas i början av året och någonstans i Vietnam, förmodligen i Hanoi, som är huvudstaden i landet.

  • Vietnam har goda relationer både till USA och Nordkorea, precis som Singapore som arrangerade det första toppmötet.
  • Amerikanska förhandlare träffade sina nordkoreanska kolleger i Hanoi nyligen och Nordkoreas utrikesminister besökte Vietnam för drygt en månad sedan.
  • Flygtiden är fyra timmar från Nordkorea och Kim skulle bara behöva använda bundsförvanten Kinas luftrum om och när han flyger till Vietnam.
  • Den korta flygtiden innebär också att Kims äldre nordkoreanska plan inte skulle behöva mellanlanda på väg till Hanoi.
  • Det skulle också vara relativt lätt att garantera säkerheten i ett strängt enpartistyre som Vietnam.
  • Trump bekräftade för sin del att planerna börjar bli klara då han i Vita huset nyligen konstaterade att han hade fått ett nytt ”magnifikt” brev av Kim.
  • Trump avslöjade inte innehållet, men han bekräftade att hans medarbetare håller på att fullborda toppmötesplanerna med sina nordkoreanska kolleger.

Källa: Svenska Yle

I sin senaste monolog till folket, i ’State of the Union’, som det kallas, hyllade Trump planerna på sin mur som förväntas byggas på gränsen mellan USA och Mexiko. Han sa vidare:

’Nu är det dags för kongressen att visa världen att USA brinner för att få stopp på illegal invandring’, sa han innan han fortsatte: ’Det laglösa tillståndet vid vår södra gräns är ett hot mot säkerheten och den ekonomiska välfärden i hela USA’. (Källa: Aftonbladet)

Han lovade även att ta ett krafttag mot denna illegala invandring som han menar är en akut nationell kris. Dessutom upprepade han att han har en god relation med Nordkoreas ledare samtidigt som mycket arbete återstår för att det skulle bättras på ännu mer. Och att om han inte blivit vald till president så skulle USA ha varit i krig med Nordkorea. Talet var långt och pågick i hela 82 minuter, det längsta sedan Bill Clintons tal som hölls i 89 minuter år 2000.