Det är inte lätt att handskas med oförutsedda utgifter, särskilt när omvärldsläget påverkar hushållsekonomin. Vi guidar genom nyhetsbevakningen av världens största ekonomi och ger tips och råd för hushållskassan.

I Sydsvenskan kan vi idag läsa att Kina har avsatt ca 7000 miljoner i börsstöd till Shanghaibörsen för att undvika en krasch. Ungefär en tusenlapp för varje människa på jorden. Kanske tur det, för omvärldens fluktuationer kan onekligen påverka gemene man, även så långt norrut som i Sverige. Kina har företag som är bland de mest skuldsatta i världen nämligen, experter menar att det skulle kunna trigga igång en allvarlig finanskris, större än den som pågår i Grekland. Vi håller våra tummar för att så inte sker, Kina drar ner en hel del i sitt fall eftersom det är världens största ekonomi. Skuldberget ligger för närvarande på 16,1 biljoner dollar – en oerhörd och nästan ofattbar summa.

De som påverkas mest av ett kinesiskt börsfall

Vi minns nog alla börskraschen 2008 men fruktan, hur våra besparingar krympte som över en natt och skapade oro på i stort sett alla marknader. I DN skrivs det att det finns fyra länder som dras med om Kinas ekonomi faller, råvaruexportörer som Australien. Även Indonesien, Brasilien och Chile skulle påverkas mycket negativt, eftersom Kina är en av de viktigaste exportörerna i internationell handel med olja och malm. Sverige kan också drabbas av ekonomiska svängningar i Kina eftersom efterfrågan på järnmalm minskat där.

Greklands skuldkris och ekonomiska dödläge kan man läsa om i alla tidningar och i Svenska Yle skrivs det hur och vad som händer om landet går i konkurs. Hur påverkar detta din ekonomi och vad kan man tänka på för att säkra upmobilsurfp för sig själv. Vanliga svensken måste ju fortfarande sätta maten på bordet, klä sina barn och kunna betala räkningarna i slutet av månaden. Ibland när det tryter lite är ett enkelt sätt att råda bot på den snäva ekonomin att ta ett sms lån. Det går snabbt och är både smart och tryggt. Via erfarna och seriösa kreditföretag kan månaden gå ihop och ge utrymme för även en buffert. Via denna facebooksida kan du lära dig mer om flexibla lån ifall du ska söka ett sms lån.