Det är dags att finansiera årets semester och en undersökning visar att hela 30 procent av svenskarna är villiga att betala med hjälp av krediter. Det gäller dock att vara försiktig och hålla koll på villkor och avgifter.

semesterSemestertiderna är äntligen kommen och det är dags att unna sig lite mer utöver det vanliga. Är det inte semesterresor utomlands är det oftast andra roliga äventyr som är planerade. Inför detta är det många som under årets gång har samlat ihop en reskassa att finansiera sin semester med. Allt för att kunna njuta till max när ledigheten är kommen.

Det är dock inte alla som har haft turen och möjligheten att kunna lägga undan pengar varje månad och behöver istället låna pengar direkt för att kunna finansiera semestern.

Det är nämligen många som väljer att låna pengar till semestern eller väljer att betala på avbetalning. Hela 30 procent av befolkningen är positiva till att finansiera en semesterresa på kredit visar en undersökning gjord i fjol. Det gäller dock att man är väldigt försiktig med höga räntor och korta återbetalningskrav. Om man vet med sig att man inte kommer kunna betala tillbaka de lånade pengarna inom avtalad tid avråder man till att använda sig av krediter.

Krediter är i grunden bra och nödvändiga för en modern ekonomi, men man måste som konsument har koll på villkor och avgifter. – Per-Henrik Persson, vd för Intrum Justitia Sverige

Resorna utanför landet blir allt dyrare

Den svaga svenska kronan gör att semestern utanför landet kan bli dyrare än vanligt, skriver man på Aftonbladet. Därför är det viktigt att man tänker igenom varje köp man gör utomlands för att få ut så mycket värde som möjligt av pengarna. I artikeln tipsar man till exempel om att man ska betala med lokal valuta om man betalar med kort, hålla koll på kontot för att slippa bedrägerier samt att växla pengar på ett växlingskontor istället för att ta ut utländsk valuta i en bankomat.