Vad som behövs för en fullskalig e-handel? Jo, ett lager bland annat och ett smart system för detta bland annat.

 

När du har en e-handel av något slag är det viktigt att ha rätt förvaring och system för din produkters lagerföring. Då kan ett smart hyllställ som du hittar på https://www.rmslager.se/lagersystem/hyllstall/ vara intressant och verkligt värdefullt. Lager och logistik är a och o för näthandel och annan typ av handel. Det är det många större jättar som haft en lång tid, som Amazon, Adlibris och inte minst Ikea. Det går bra för dessa dessutom.

Den svenska möbeljätten satsar på näthandel och lager

I en artikel i UNT går det till exempel att läsa om hur Ikea, den svenska möbeljätten, nu lyfter sin försäljning ännu mer. Och det är bland annat tack vare nätförsäljningen. Det är nämligen där de når ännu fler konsumenter. Siffror visar även att de sålde hela sex miljoner Billy-bokhyllor på ett år, det bidrar stort till den globala försäljningen och där är just näthandel och expansion de stora komponenterna i tillväxten.

I Dagens Nyheter skrivs det om hur människor i två tredjedelar av Ikeas över 50 marknader, nu erbjuds även näthandel, där nu även Rumänien, Malaysia och Belgien är inräknat. Det visar vilken enorm potential denna typ av handel har och att många kunder åker till varuhusen och tittar för att sedan lägga en digital order hemma. Det som skiljer näthandel och fysisk handel åt när det kommer till just Ikea är bland annat att många mer handlar på impuls när de är på plats i varuhuset, vilket inte är lika ”lätt” på hemsidan där man mer köper det som man har planerat i förväg.

näthandelTotalt finns det hela 422 Ikeavaruhus på över 50 marknaden och det är nu dags för det stora bolaget att gå in i Indien, där en stor tillväxt kan ske. Nu tittar man även på nya, lite mindre butikskoncept, som butiker och liknande mitt inne i städer. En sådan finns bland annat i Paris intill Louvren. Sedan fortsätter man givetvis med just traditionella varuhus, eftersom e-handeln än så länge bara står för 5 procent av hela försäljningen. Mer om detta i Dagens Industri.