Pluggar du, och känner att pengarna från CSN inte riktigt räcker till? Eller ska du snart börja plugga, och funderar på hur du ska göra för att slippa ta studielån? Då har du säkert letat efter lämpliga extrajobb. Men har du tänkt över möjligheten att istället starta ett eget företag?

Sam Tabari är en 20-åring från Stockholm som är mest känd för sin fantastiska aktieportfölj, som han började bygga upp som 11-åring. Men i en intervju i Veckans Affärer säger Tabari också en helt annan sak, som är mycket intressant. Han råder studenter att starta egna företag under studietiden, dels för att tjäna pengar, men framför allt för att det enligt honom är otroligt lärorikt, och ger insikter som man inte får genom kursböckerna, men som man har stor användning för i sitt yrkesliv.

Det företag som Tabari startat heter Mattehjälpen, och erbjuder läxhjälp. Det viktigaste när man som student startar ett företag är att välja något man behärskar, och en okomplicerad affärsmodell. Det är också viktigt att man verkar i en bransch med låga barriärer för inträde. Det kan inte bli tal om kostsamma inköp, att anställa personal eller söka extern finansiering i början.